Кои, всъщност, сме ние?

от Martenicite.bg 13/11/2017 0 Коментар(а)

Всичко започна преди повече от 10 години, през един студен зимен ден, с една проста и гениална идея, прокраднала се по време на вечеря. "Хайде да продаваме мартеници". Макар и с лек скептицизъм, решихме да се впуснем в това ново начинание. Купихме материали, измислихме модели, грабнахме една маса и продавахме. Валеше сняг, стояхме върху лед, температурите бяха под -10C. Седяхме, продавахме и се радвахме. Защото изработването и продажбата на мартеници зарежда с неподправена чиста положителна енергия. Всеки, който лично е продавал, я е усетил. Защото мартениците са магия. И така, година след година, започнахме да купуваме все повече материали и да измисляме все повече модели. След една година взехме още една сергия, след няколко години взехме и продавачи. По това време започнахме да обучаваме хора, които да изработват моделите ни според нашите стандарти за качество. Започнахме с един човек, после с двама. После станаха 10, 15... Заради високите ни изисквания към качеството и прецизността на изработката намирането на хора никога не е било лесно, но търсенето си заслужава. Винаги ще предпочетем отличният вид и изработка на моделите ни пред голямото количество.

И така, стъпка по стъпка, човек по човек, събрахме един сплотен и задружен екип, който има една страст – мартениците. Може би сте любопитни как се случва това? В едно китно селце в Южна България се случват вълшебства. Едно селце плете мартеници и ги продава. Едно село пълно с живот и глъчка, каквито не се виждат често. И за това нашите мартеници, освен прецизно изработени и оригинални като вид, са заредени с безкрайна положителна енергия, емоции и любов. И фактът, че продължаваме да се развиваме, че клиентите ни ни търсят от година на година и, че бизнес партньорите ни са доволни от сътрудничеството с нас, потвърждават това.

През годините сме се нагледали на какво ли не – и на добро, и на лошо. Продавали сме по къси ръкави, продавали сме на дъжд, на снежна виелица и на нестихващ вятър. Продавали сме и сме подарявали – на бедни и богати, на известни личности и на обикновени хора, на малки и големи, на хора и на животни. Излагали сме сергии, участвали сме в изложения, подпомагали сме благотворителни кампании. Давали сме мартенички в ръка, пращали сме по куриери и по пощата, доставяли сме на място. Нищо от този бизнес не ни е чуждо. Знаем какво е да работиш с ръцете си, да обикаляш и да търсиш най-добрите материали, да не виждаш ръцете си от взиране в детайлите, да стоиш 14 часа прав и да продаваш на смразяващ студ, да си уморен до смърт и да станеш след 4 часа, за да го правиш отново. Защо го правим? Заради чувството. Да, не е лесно, но си заслужава. След края на сезона винаги, винаги остава едно прекрасно чувство на удовлетвореност, едно задоволство от добре свършената работа и най-важното – едно несравнимо зареждане с положителни емоции от новите запознанства и усмивките на хората, което те изпълва толкова дълбоко и толкова чисто, че си сигурен, че всичката свършена работа не е напразна и, че след малка почивка ще започнеш всичко отначало с усмивка на уста.

Не е нужно да приемате всичко това на доверие. Обадете ни се. Потърсете ни. Запознайте се с нас. За нас този бизнес е личен. Той е семеен и ние гледаме на него като на много повече от “проста търговия”. Отворени сме за различни предложения, нови запознанства и неочаквани приключения.

Очакваме Ви!